Vivienne Westerhoud

Mijn naam is Vivienne Westerhoud. Ik schrijf. Vanuit huis of als ik op reis ben. Ik werk al 20 jaar als online content marketeer, SEO tekstschrijver en blogger. Ik schreef blogs, artikelen, persberichten en advertorials voor meer dan duizend klanten. Ik ben uitgever van meerdere online magazines met een totaal bereik van 100K vrouwen.

Ik heb twee prachtige dochters Rosa en Julia en een hond, onze labrador Sam. We wonen vlakbij Amersfoort. Ik hou van ontdekkingstochten in de natuur. Voor balans beoefen ik yoga en mediteer ik graag. En ik ben dol op goede verhalen!

In 2002 startte ik het eerste online netwerk voor Vrouwelijke ondernemers in Nederland: Haar eigen Zaak! Daarmee help ik vrouwelijke ondernemers aan meer online zichtbaarheid. Dit jaar deel ik voor het eerst ook mijn kennis over online ondernemen. In mijn online programma over SEO schrijven. En door tips te delen in de nieuwe besloten Facebook groep voor leden.

Haar eigen Zaak! netwerk

Over Vivienne Westerhoud

“Ik ben al bijna 20 jaar online ondernemer. Toen ik moeder werd, zegde ik mijn commerciële baan in het bedrijfsleven op. Mijn hart riep om vrijheid. Vrijheid om er voor mijn kinderen te kunnen zijn. Ik wilde doen waar ik goed in was en baas zijn over mijn eigen tijd. Ik was een pionier met een missie. Ik startte het eerste online magazine voor moeders, het eerste online netwerk voor vrouwelijke ondernemers en de eerste vacaturebank voor banen binnen schooltijden in Nederland. Ik bereik elke maand ruim 100 duizend vrouwen. Dat is best veel, maar hé, ik werk daar al twintig jaar aan!”

Mijn missie
“Mijn missie was twintig jaar geleden en is nog steeds: vrouwen inspireren en helpen autonome keuzes te maken in werk en leven. Zodat zij vrijheid en financiële onafhankelijk ervaren.
Haar eigen Zaak! heeft daarom als doel om jouw online vindbaarheid te vergroten, kennis te bieden en onderneemsters zoals jij te verbinden in ons netwerk.”

Wereldonderneemster & Microkrediet
“Doordat ik als kind al over de hele wereld reisde én woonde, stopt mijn missie niet bij de grens van ons eigen land. Microkredieten zijn wereldwijd een geweldig effectieve manier om vrouwen te helpen aan een veilig bestaan én een toekomst voor hun kinderen. Daarom verbind ik ons succes graag aan dat van deze vrouwen. Als jij bouwt aan jouw succes, start ergens in Azië een moeder met een eigen zaak.”

Vivienne Westerhoud

Online ondernemer sinds 2001 & Content Marketing expert. Biologe, bedrijfskundige en copywriter.

Over mijn kennis
Het is een beetje een saai verhaal om te lezen welke opleidingen ik allemaal volgde. Ik ben nogal een nerd. Maar ja, voor als je je afvraagt ‘wat weet zíj nou?’ Deel ik het toch even met je!

ir Vivienne Westerhoud -1966, online ondernemer sinds 2001 & Content Marketing expert. Ik studeerde af in de  biologie én bedrijfskunde aan de Wageningen Universiteit (WUR) en deed een postdoctorale opleiding journalistiek en copywriting aan de Hogeschool voor Journalistiek in Utrecht. Voor balans tussen mijn drukke hoofd en gevoelige hart deed ik later ook nog een Reiki- en een Yoga opleiding.

laurel, wreath, line art

Awards & even opscheppen

2009   Ik ontving een eervolle vermelding van de jury tijdens de uitreiking van de Joke Smit Prijs in Den Haag door minister Plasterk. Deze prijs is voor de inzet voor de emancipatie van vrouwen in Nederland.

2009  Mama van het Jaar Awards in Amsterdam. Ik ontving de prijs voor Business Mama van het jaar 2009. Mijn kinderen schepten er jaren over op, omdat ik een grote zilveren beker mee naar huis kreeg:)

2007  Gouden Truffel Award by ATOS Consultancy voor het meest innovatieve new business idea van 2007. Ik ontving deze prijs voor mijn business idee van 9tot3 vacaturebank. Werktijden in overleg, flexibel in tijd en plaats. Het leverde veel publiciteit op in landelijke media.

3

Awards

1000+

Klanten

20

jaar

100K

bezoekers